Historien bag billederne

“Hovedpersonerne i mine billeder, er fisk, skaldyr, svampe, jeg har fanget, samlet og nydt”

Udeliv, billeder og om at male akvarel

Jeg vil gerne invitere dig med på en kærligheds- og beundringsrejse i den danske og nordiske natur.  Planter, dyr og insekter er hovedpersoner, du og jeg er med som iagttagere. Og det nordiske lys skaber oplevelsen og sætter farverne og stemningen.

Det er også en rejse gennem tid. De portrætter, du møder, er blevet til gennem flere år, og udover forhåbentlig at gengive fascinationen af hovedpersonerne, kan portrætterne ses som små tidsbilleder. En plads for refleksioner og pauser.

Jeg prøver forsigtigt at krydse kunst og videnskab, og logger faktuelle data som geokoordinater, vægt, mål og længde”

Hvert billede har en historie, et sted og sit eget lys

De fisk, skaldyr, svampe, planter og træer, du møder i mine billeder, er alle nogle jeg har fanget, samlet og nydt, enten i naturen eller som en del af et efterfølgende måltid.

Når du møder de fleste af dem dem i naturlig størrelse i mine billeder, håber jeg, at du vil se det unikke, eksotiske, fantastiske og poetiske. Jeg har forsøgt at gengive dem enkelt, ligetil og direkte. Jeg forsøger at gå meget konkret til sagen og forsigtigt bygge videre på en lang dansk tradition for at male den danske, smukke og vilde natur i akvarel. Jeg prøver også ydmygt at krydse kunst og videnskab, og logger faktuelle data som vægt, mål og længde sammen med karakteristika som form, farve og særlige træk. Jeg noterer for det meste også stedet, meget gerne som GPS-koordinater, for min fangst eller observation.

Jeg håber, du vil nyde (na)turen, og at billederne kan give dig nogle pauser. Rejsen er kun lige begyndt; der er flere nordiske refleksioner og portrætter på vej.

“Det nordiske lys skaber oplevelsen og sætter farverne og stemningen”